• Volledig biologisch
  • Vers en gevariëerd
  • Gratis thuis bezorgd

0

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.
Winkelmandje

Ovenomelet met bloemkool

Ovenomelet met Bloemkool:

 

Ingrediënten:


350 g bloemkool    
6 el olijfolie    
6 eieren    
60 ml melk    
150 g belegen boerenkaas (48+)    
360 g tomatenmix    
150 g rucola slamelange    


 

Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min.
Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.
Breek de eieren boven een ruime kom en klop de melk erdoor.
Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Roer door.
Vet de ovenschaal in, schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij.
Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal.
Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Meng ondertussen de rest van de olie en de sla in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.