• Volledig biologisch
  • Vers en gevariëerd
  • Gratis thuis bezorgd

0

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.
Winkelmandje

Weet wat je eet!


De voedselschandalen stapelen zich op. Dit komt onder ander doordat de grote supermarktketens en inkooporganisaties meer macht krijgen. De onderhandelingspositie van
voedselleveranciers is hierdoor verzwakt. Zij moeten de prijzen accepteren, doordat ze afhankelijk zijn van de grote supermarktketens.
De gedwongen lage prijsacceptatie dwingt
de leverancier er vervolgens toe te kiezen voor goedkopere ingrediënten of slechter materiaal. 


Bio op je Bord vindt de lage prijsacceptatie niet rechtvaardig en daarom kopen wij onze producten in voor prijzen, zodat de boer waar voor zijn inspanningen krijgt. Bovendien geeft dit
de boer ook ruimte om wel goede ingrediënten aan te schaffen en het product zelfs ambachtelijk te maken.



Deeli Ophemert Biologisch Deeli in Ophemert


 De dag dat we gaan bezorgen halen we onze sappen, kippenvlees, eieren en jams op bij Deeli in Ophemert. Als het seizoen het toelaat verkopen wij
 ook de appels, peren, kersen, pruimen en kweeperen. Roeland en Ingrid runnen hier een gemengd biologisch bedrijf op 4 hectare.
Het perceel is
 omsloten door hoge hagen met daarin o.a mei en sleedoorn.
Op deze wijze creëren we onze eigen klimaat en houden we onze dieren binnen en
 anderen buiten.
Op een gedeelte van het perceel staan hoogstam fruitbomen waaronder de Brand rode runderen grazen.

 Er staan verschillende rassen o.a. appels, peren, kersen, pruimen kweeperen/appels en moerbeien.
1,5 hectare is beplant met diverse soorten druiven
 waar ze sap van maken.
Onder de druiven zaaien we ieder jaar een mengsel van vele verschillende kruiden, o.a. om onze bijenvolken mee te voeden.
 Verder hebben ze frambozen, bramen en blauwe bessen, hier maken ze ook sorbetijs van of jams.

 


 Biologische wijnen 

 Bij uw boodschappen kunt u ook eenvoudig de heerlijkste wijnen bijbestellen. Natuurlijk zijn onze  wijnen ook 100% biologisch; wijn gemaakt met respect
 voor de natuur dus. Biologische wijnen hebben in de afgelopen jaren een flinke
ontwikkeling doorgemaakt. Wijn op biologische wijze produceren is al lang
 niet meer het werk van een enkele fanatieke
wijnmaker; steeds meer wijnhuizen stappen over op het produceren van biologische wijnen. Niet alleen omdat
 het beter is
voor de natuur maar ook omdat steeds meer wijnmakers ervan overtuigd zijn dat ze ook een betere kwaliteit kunnen behalen door biologisch
 te werken.

 
Wij hebben een selectie gemaakt van biologische wijnen uit verschillende klassieke wijnlanden. Bij deze selectie stonden kwaliteit en variatie voorop.
 Hierbij hebben we ook bewust voor een klasse boven de supermarktwijn gekozen,
waar je tegenwoordig natuurlijk ook prima terecht kunt voor biologische
 wijnen tot een euro of zes.
Met deze criteria en een klein clubje professionele proevers, hebben we een compacte maar complete lijn wijnen kunnen
 samenstellen van een sprankelend aperitief tot stevig rood voor bij de maaltijd.

 


 

  Biokaas Kinderdijk

  
De familie Van den Haspel is tientallen jaren geleden al hun boerderij begonnen. Het is een diervriendelijke en biologische boerderij. De stal bestaat onder
   andere uit een ligboxenstal in het binnengedeelte. In het buitengedeelte staat een
potstal. De dieren kunnen in beide stallen vrij rond lopen en eten en
   drinken wanneer gewenst. Ook lopen de koeien het grootste
gedeelte van het jaar in de wei. Door eigen mest te gebruiken, waarborgen zij het biologische 
   karakter van de boerderij. Alle producten worden biologisch geteeld.

  
Het melken op deze boerderij gebeurt nog op een traditionele, handmatige manier, in plaats van in een geautomatiseerde melkstraat. De koeien-, geiten en
   schapenmelk worden opgeslagen in gekoelde tanks. Vervolgens wordt de melk dezelfde dag nog verwerkt.
Hierbij hoort controle van de kwaliteit van de melk. 
   Niet alleen het vetgehalte wordt gemeten, maar ook het microbacterieel gehalte.
De boerderij gaat alleen voor het beste; de kwaliteit van het basisproduct bepaalt 
                                                                tenslotte de kwaliteit van het eindproduct:
goede biologische kaas.
Om een impressie te krijgen van de kaasmakerij en de omgeving  kunt u hieronder fimpje
                                                                bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=eogYwuReUa4&t=6s

 

     Bakkerij Bronswijk BuytenDelft

    
Het bakkersvak zit bij Jan Bronswijk in de genen. Hij is opgegroeid in een familie die al vijf generaties brood en banket bakt. Hij hielp als kleine jongen al
       in de bakkerij van zijn ouders. Een traditionele bakkerij waarbij vader bakte en moeder in de winkel stond. "Zelf heb ik bewust de keuze gemaakt om te
       gaan voor volledig biologisch. Door persoonlijke ervaring heb ik ontdekt wat gezonde voeding voor mijn herstel betekende. Iets wat ik ook graag wil
       uitdragen met mijn brood." In de bakkerij wordt bij voorkeur niet met bakkersgist gewerkt, maar met desem. Niet alleen omdat steeds meer mensen allergisch
      
zijn voor gluten en bakkersgist, maar ook omdat desem aansluit bij consument.

       Bakkerij Bronswijk BuytenDelft werkt met biologische melk, graan en ecologisch geproduceerde noten. "Ik wil mijn klanten uit kunnen leggen wie mijn 
       ingrediënten produceert en waar ze vandaan komen. Het liefst van zo dichtbij mogelijk. Voor een groot deel lukt dat dus, maar zaden, rozijnen en krenten
       bijvoorbeeld moeten toch echt geïmporteerd worden."



  De Noordhoek in Kapelle

 

   Bij de Noordhoek in Kapelle telen ze komkommers, tomaten en paprika's zoals de natuur ze geeft.In 2010 zijn ze overgestapt naar volledig  biologisch, omdat
   we steeds beter inzicht kregen welke schadelijke
gevolgen chemische bestrijdingsmiddelen kunnen hebben. Ziekten en plagen worden alleen bestreden met  
   natuurlijke bestrijdingsmiddelen. 
Lieveheersbeestjes gaan bijvoorbeeld de luizen te lijf en sluipwesten moeten de witte vlieg verdrijven. Goede insecten eten
   dus de schadelijke op. Verder gebruikt de kwekerij enkel organische mest en compost. Bij de biologische teelt blijven
dus geen schadelijke resten van chemische
   bestrijdingsmiddelen achter in en op de vrucht.

  
In de traditionele teelt groeien planten op substraat. Maar bij De Noordhoek staan ze met beide benen in de grond. De plant moet meer moeite doen om water te
   vinden, waardoor de vruchten langzamer groeien. Ook kan de plant uit de grond veel meer
goede stoffen tot zich nemen. In de vruchten zitten dus minder water
   en meer voedingstoffen. De smaak is hierdoor heerlijk.


Mr. Tacq uit Rotterdam

“Ik hou van heel veel mooie dingen en heb een neus voor bijzondere koffie en thee. Koffie en thee met karakter. Zij zijn net als wijn en chocolade; prachtige natuurproducten met zorg geteeld, vele variëteiten, specifiek verwerkingsprocessen en uiteenlopende smaakbelevingen. Goede koffie en thee is memorabel. Je wilt terug naar die specifieke ervaring. ” Mr. Tacq staat voor Tea And Coffee Quality. Het is mijn missie om consumenten, bedrijven en professionals te informeren en inspireren om de beste koffie en thee te selecteren en te bereiden.


Als barista heb ik mij de aflopen 10 jaar toegelegd op de perfecte bereiding van een kop koffie en de kunst van het thee zetten eigen gemaakt. Deze ervaring deel ik graag.  Op events is Mr. Tacq inzetbaar als barista of theesommelier. Daarnaast hebben we een barista opleiding en een uitgebreid programma masterclasses waarin over koffie en thee geschoold wordt. Goede koffie en thee moet toegankelijk en geweldig zijn voor de hele wereld. Iedere week brand ik mijn koffie in eigen beheer en selecteer ik eigenhandig de ruwe producten.
Mr. Tacq legt de nadruk op bijzondere en exclusieve producten met gebalanceerde en bijzondere smaken die geen industriële koffiebrander of thee connaisseur kan bieden. Mr. Tacq is er voor jouw plezier op elk moment van de dag.


 


P. Boer uit Zwijndrecht


Groenten uit de kas, het hele jaar door. Dat geeft seizoensgroenten een heel lang seizoen. Peter Boer van Kwekerij Groenesteeg in Zwijndrecht teelt zomer en winter allerlei groenten in zijn kas van 6000 m2. In de winter zijn dat paksoi, raapsteel, veldsla en mosterd. De rest van het jaar komen daar nog tomaten,aubergines, courgettes, zomerpostelein, radicchio en nog veel meer bij. De tomaten zijn een verhaal apart, want Peter kweekt veel verschillende soorten, zoals het tijgertype, de chocolate en oranje en gele cherrytomaatjes. Hij heeft zich echt gespecialiseerd in bijzondere rassen. De tomatenteelt gaat zelfs door tot in december en dat is uitzonderlijk in de onverwarmde kasteelt.Het voordeel van telen in een kas is dat je minder last van ziekten hebt, en dat je het hele proces beter in de hand hebt. Daarnaast geeft het je gewassen een veel langer seizoen, waardoor er minder import uit verre landen nodig is. Het werk in de kas is wel intensief door de veelheid aan gewassen. Dat werk doet Peter samen met een aantal scholieren; zij verdienen wat bij en het is gezellig bovendien.