• Volledig biologisch
  • Vers en gevariëerd
  • Gratis thuis bezorgd

0

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.
Winkelmandje

Gekarameliseerde regenboogwortels

Gekarameliseerde regenboogwortel:

Ingrediënten:

  • 400 gr (regenboog)wortels
  • 15 gr boter
  • 1 sinaasappel
  • peterselie

Bereidingswijze:

  • Was de wortels en schrap ze schoon. Laat er een paar centimeter van het groen aan zitten.
  • Kook de wortels ongeveer zes minuten in water met een snufje zout.
  • Giet de wortels af, spoel ze af met koud water en dep ze droog.
  • Verhit de boter in een koekenpan en voeg de wortels toe. Na ongeveer twee minuten knijp je de sinaasappel uit boven de pan. Het vocht verdampt snel en de suikers uit de sinaasappel blijft over. Hierin karameliseren de wortels.
  • Bak de wortels tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen. Dit duurt hooguit een paar minuten. Schud de pan regelmatig om, om te voorkomen dat de wortels aanbranden.
  • Hak wat peterselie fijn en strooi dit over de wortels. Voor het oog kun je eventueel een paar sinaasappelpartjes bij de wortels op de schaal leggen.