• Volledig biologisch
  • Vers en gevariëerd
  • Gratis thuis bezorgd

0

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.
Winkelmandje

Ovenschotel van (paarse) bloemkool

Ovenschotel van (paarse) bloemkool:


Ingrediënten:
1 bloemkool snijden in roosjes
1 snee brood, verkruimeld
200 g geitenkaas, geraspt
30 g boter
30 g bloem
5 dl melk
1 kruidnagel
1 laurierblad
snufje nootmuskaat
peper

Bereidingswijze:


Stoom de bloemkool beetgaar in ca. 15 minuten en zet weg.
Maak de kaassaus voor de gratin.
Smelt de boter in een pan op matig vuur.
Roer de bloem er door.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg de kruidnagel en laurier en breng verder op smaak met peper en zout.
Laat zachtjes 10 minuten koken en garen.
Verwijder het laurierblad en de kruidnagel.
Roer ¾ van de kaas en de nootmuskaat door de warme saus.
Check op peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Doe de bloemkool in een ovenschaal en schenk de saus erover.
Strooi de rest van de kaas erover en als laatste het broodkruim.
Zet in het midden van de oven en laat bakken tot de kaas goudbruin is en de saus aan de randen borrelt.

9 Artikel(en)

9 Artikel(en)